The Bluebirds – Someone I can’t outgrow

De nieuwste single van The BlueBirds.

Vanaf 2021 worden The BlueBirds een collectief, waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding nemen als vaste ‘Birds’. Zij werken aan een nieuw album (verwacht: mei 2021) met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters. Yori Swart, Kris Berry, Stephanie Struijk, Janne Schra, Birgit Schuurman, Shary-An, Leonie Meijer en Hadewych Minis zijn op het album te horen als special guests. Elske deWall blijft onderdeel van het collectief, maar geeft komende tijd voorrang aan haar soloprojecten.

Het tweede album van The BlueBirds heeft een nieuwe sound, geïnspireerd door indie en folk muziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. Daar waar op hun eerste album ‘Sisters’ (2019) werd gezongen over heartbreak, snijden de vrouwen nu thema’s aan als empowerment, toewijding in liefde en rust vinden in de chaos.
Deze mooie, persoonlijke liedjes met organische arrangementen worden aangevuld met subtiele sounds en een filmische sfeer, gecreëerd met producer Mark van Bruggen (Dotan). Vooraanstaande muzikanten en songwriters zoals Bertolf, Will Knox en Pascal Jakobsen (BLØF) delen ook hun talenten op deze female power plaat.